Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μαδούρο: Θέλει τουρκικά σίριαλ, εξαγωγή οθωμανικού “πολιτισμού”… και σανό






Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Νίκολα Μαδούρο προσκάλεσε τον Τούρκο παραγωγό της σαπουνόπερας «Diriliş Ertugrul», αγαπημένης σειρά του Ερντογάν, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για κοινά προγράμματα.



Ο Μεχμέτ Μποζντάγ, παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς «Diriliş Ertugrul» δημοσιοποίησε φωτογραφίες όπου εικονίζεται ο Μαδούρο να κρατά μια παλαιά οθωμανική σημαία που χρησιμοποιείται στην σειρά. Ο ίδιος δηλώνει ότι ο Μαδούρο είναι θαυμαστής του σήριαλ.

«Ο κ. Μαδούρο θα βρεθεί στα γυρίσματα στο πρώτο του ταξίδι στην Τουρκία. Θα πάμε και εμείς στη Βενεζουέλα το συντομότερο για να συζητήσουμε για συμπαραγωγές», είπε ο Μποζντάγ.

Το σήριαλ «Diriliş Ertuğrul» αναφέρεται στην ίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άρχισε να προβάλλεται το 2014 και βλέπεται με φανατισμό από τους οπαδούς του κυβερνόντος ΑΚΡ. 





Το τουρκικό αυτό «πολιτιστικό» προϊόν εξήχθη και σε αραβικές και λατινοαμερικανικές χώρες, μαζί με άλλα τουρκικά σήριαλ που προβάλλονται σε πολλές χώρες, της Ελλάδας περιλαμβανομένης.

Τον Μάρτιο του 2017, μιλώντας στην «Εθνική Πολιτιστική Διάσκεψη» ο Ερντογάν αποκάλυψε πως ο εγγονός του παρακολουθεί το σήριαλ με μεγάλο ενθουσιασμό. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το καστ του σήριαλ ταξίδεψε στο Κατάρ μαζί με τον Ερντογάν στο προεδρικό αεροπλάνο.

Ο Ερντογάν προέτρεψε επίσης τους Τούρκους να παρακολουθούν το σήριαλ «Payitaht Abdülhamit» για να μάθουν την ιστορία τους. Το εν λόγω σήριαλ αναφέρεται στον σουλτάνο Αμπτουλχαμίτ Β, που τελευταία εξελίχθηκε σε σύμβολο των Τούρκων ισλαμιστών.

Στο σήριαλ αυτό αντικατοπτρίζεται η πολιτική Ερντογάν. Σε ένα επεισόδιο ο σουλτάνος χαστουκίζει τον Βρετανό πρέσβη αντανακλώντας την ρητορική του Τούρκου προέδρου.

Όπως ο Ερντογάν έτσι και ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την τηλεόραση ως εργαλείο προώθησης της πολιτικής του συμμετέχοντας και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ερντογάν και Μαδούρο μίλησαν τηλεφωνικά ευχόμενοι επιτυχία στις εκλογές ο ένας στον άλλο. Οι δύο έχουν υπογράψει εμπορικές συμφωνίες.

defence-point.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...