Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο Ερντογάν απείλησε Ελλάδα και Ε.Ε. με επιθετική ενέργεια – «Θα ανοίξω τα σύνορα και δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε»




Νέες απειλές προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, εκβιάζοντας με το προσφυγικό, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 


Ο Τούρκος Πρόεδρος, σε νέα έκρηξη, απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τη χώρα μας και τη Βουλγαρία -αφού εμείς έχουμε την ατυχία να συνορεύουμε μαζί του- με άνοιγμα συνόρων και αποστολή εκατομμυρίων προσφύγων.

Οι νέες απειλές Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά σε ένα πολυπληθές και φανατισμένο ακροατήριο στο Ερεζερούμ (Θεοδοσιούπολη) με αφορμή την κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε μάχη με τους Κούρδους στον θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

«Αν ανοίξουμε τις πόρτες (σ.σ. σύνορα) δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!».

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η επιχείριση στην Εφρίν θα συνεχιστεί και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευθούν οι άμαχοι (οι περισσότεροι από 200 που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής προφανώς έγινε κατά… λάθος), ενώ υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της Εφρίν καταπιέζονται και έρχεται αυτός ο ισλαμιστής να τους βγάλει από την καταπίεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία απειλεί την Ε.Ε. και τις χώρες της που συνορεύουν μαζί της με άνοιγμα συνόρων. Λησμονεί όμως ότι η Ελλάδα του έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που ανοίξει τα σύνορα και χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως όπλο, ή ως μέσο εκβιασμού, θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια.




Ο Τούρκος Πρόεδρος φλερτάρει με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που προανήγγειλε, τον οποίο φαίνεται ότι σφόδρα επιθυμεί.

Ωστόσο, αυτό που δεν συνυπολογίζει, είναι ότι σε περίπτωση που προχωρήσει στους παρανοϊκούς σχεδιασμούς του, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να απαντήσει με το σύνολο της δύναμης πυρός της, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Τουρκία, ενώ δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι μαχητές, όχι μόνο στα βουνά αλλά και στις τουρκικές πόλεις, περιμένουν αυτή τη στιγμή για να δώσουν την τελική τους μάχη.


 

tribune.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...