Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αδούλωτη Μάνη …Μανιάτες & Κρητικοί Αναβίωσαν και Ανανέωσαν τον Όρκο για την Πατρίδα! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)




Μάνη και Κρήτη εκάμανε το αίμα τους να ράνει για τη λεφτεριά» – 

Το ριζίτικο των κρητικών και η συγκινητική αναπαράσταση της ορκωμοσίας των οπλαρχηγών στη Μάνη για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό κατά τον εορτασμό της 197ης επετείου από την κήρυξη της Επανάστασης στη Μάνη

Κορυφώθηκαν σήμερα στη Μάνη, με τη συμμετοχή μεγάλης αντιπροσωπείας από την Ασή Γωνιά και τα Σφακιά, οι τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, όπου Μανιάτες οπλαρχηγοί, με επικεφαλής τον Κατσάκο Μαυρομιχάλη κήρυξαν την Επανάσταση στους Τούρκους.Χαιρετισμό με μαντινάδες αφιερωμένες στον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά των Τούρκων και στην συνεργασία Κρητών και Μανιατών για την απελευθέρωση από τον τουρκικο ζυγό, απηύθυναν αντιπροσωπεία της Ασή Γωνιάς και ο Ιωάννης Φατσέας, ο οποίος υπενθυμίζεται οτι έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης ως ελάχιστη τιμή για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επανασύνδεση Κρητών και Μανιατών και την ενεργή συμμετοχή του στην αναβάθμιση των επετειακών εκδηλώσεων της 17ης Μαρτίου 1821 που διεξάγονται στη Μάνη.


Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε σήμερα ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος το απόγευμα αναμένεται να ανακηρυχθεί Επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης.



Παρών επίσης και ο Μανιάτης Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που τίμησε με την Παρουσία του τις Εκδηλώσεις της Έναρξης της Επαναστάσεως και τον Όρκο των Μανιωτών

 






Χαιρετισμό με μαντινάδες αφιερωμένες στον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά των Τούρκων και στην συνεργασία Κρητών και Μανιατών για την απελευθέρωση από τον τουρκικο ζυγό, απηύθυναν αντιπροσωπεία της Ασή Γωνιάς και ο Ιωάννης Φατσέας!

Ο οποίος υπενθυμίζεται οτι έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης ως ελάχιστη τιμή για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επανασύνδεση Κρητών και Μανιατών και την ενεργή συμμετοχή του στην αναβάθμιση των επετειακών εκδηλώσεων της 17ης Μαρτίου 1821 που διεξάγονται στη Μάνη.




Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με κωδωνοκρουσία των εκκλησιών της Αρεόπολης και την καθιερωμένη δοξολογία ενώ προηγήθηκε η υποδοχή του προέδρου της Δημοκρατίας από Άγημα του Στρατού.



Πηγή : Flashnews.gr
veteranos.gr

Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...