Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τύμπανα Πολέμου Για Τουρκία Και Συρία – Ιγνατίου: Ανεβαίνει Επικίνδυνα Το Θερμόμετρο

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας καθώς ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στέλνει στρατό στο Αφρίν όπως επιβεβαίωσε το...
πρακτορείο Ρόιτερ, ενώ την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στέλνει μήνυμα στη Δαμασκό συμφωνα με το οποίο «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις». 


Στο μεταξύ, οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά τη διαδικασία εγκατάστασης νέων φυλακίων επιτήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι χώρες τους είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιντλίμπ και την περιοχή του Αφρίν όπου η Τουρκία διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.




Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, και όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, η άφιξη των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ στο Αφρίν, δημιουργεί νέα δεδομένα στο μέτωπο της Συρίας που μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη “αλυσιδωτή αντίδραση”, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, μετά και τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ.Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες στο Καζακστάν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της Συρίας.

Η νέα συμμαχία του Άσαντ με τους Κούρδους, προβληματίζει όπως όλα δείχνουν έντονα την Άγκυρα. Δεν είναι άσχετο των εξελίξεων το σημερινό τηλεφώνημα του προέδρου Ταγίπ Ερντογαν στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο συζήτησαν το θέμα της Συρίας. Ενα ακόμα δείγμα της ανησυχίας και των προθέσεων της Άγκυρας, έδωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται το Αμάν της Ιορδανίας, Ο κ. Τσαβούσογλου, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Δαμασκού, ότι εντός λίγων ωρών οι συριακές δυνάμεις θα εισέλθουν στην Αφρίν, προειδοποίησε αλλά και απείλησε το καθεστώς Άσαντ, αναφέροντας, “εάν έρχεται εκεί για να εκκαθαρίσει το PPK και το PYD, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα”, και πρόσθεσε, “παρόλα αυτά, εάν έρχεται για να υπερασπίσει το YPG, τότε τίποτα και κανένας, δεν μπορεί να σταματήσει τους Tούρκους στρατιώτες”.
crashonline.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...