Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Παραπέμπονται Σε Προανακριτική Όσοι «Μπήκαν» Σε Κάλπη! Ποιος πήρε τις περισσότερες ψήφους και ποιος τις λιγότερες - Πως ψήφισαν τα κόμματα

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Η αυλαία της πολιτικής «Μητέρας των Μαχών» έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (22/02) και η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από μια πολύωρη και άκρως ταραχώδη συνεδρίαση υπερψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής,
 


η οποία θα εξετάσει τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στο σκάνδαλο Novartis. Βάσει της απόφασης αυτής, η Βουλή παραπέμπει συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργούς, σε προκαταρκτική εξέταση για την πολύκροτη υπόθεση.

Μια κοινοβουλευτική διαδικασία που κράτησε περίπου 21 ώρες καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:20 της Τετάρτης. Και φτάσαμε ξημέρωμα Πέμπτης για να μετρηθούν οι ψήφοι και από τις 10 κάλπες. Και μα μάθουμε ποιος πήρε τι και ότι οι βουλευτές πέτυχαν… 10 στα 10 και παραπέμπονται όσοι μπήκαν σε κάλπη.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονταν στην πρόταση συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Ειδικότερα, η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή σε προκαταρκτική εξέταση τους:




Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 192
Άκυρα 26
Υπέρ 188
Παρών 4

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ψήφισαν 217
Έγκυρα 191
Άκυρα 26
Υπέρ 185
Παρών 6

Άδωνις Γεωργιάδης
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 192
Άκυρα 26
Υπέρ 186
Παρών 6

Γιώργος Κουτρουμάνης
Ψήφισαν 217
Έγκυρα 192
Άκυρα 25
Υπέρ 180
Κατά 1
Παρών 11

Ανδρέας Λοβέρδος
Ψήφισαν 217
Έγκυρα 190
Άκυρα 27
Υπέρ 186
Παρών 4

Ανδρέας Λυκουρέντζος
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 190
Άκυρα 28
Υπέρ 180
Κατά 2
Παρών 8


Μάριος ΣαλμάςΠαναγιώτης Πικραμμένος
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 180
Άκυρα 28
Υπέρ 170
Κατά 8
Παρών 12

Ψήφισαν 218
Έγκυρα 192
Άκυρα 26
Υπέρ 159
Κατά 17
Παρών 16

Αντώνης Σαμαράς
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 191
Άκυρα 27
Υπέρ 182
Κατά 3
Παρών 6

Γιάννης Στουρνάρας
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 190
Άκυρα 28
Υπέρ 182
Κατά 2
Παρών 6

Οι κάλπες και τα νούμερα
Οι κάλπες όπως είχε ανακοινωθεί δεν έφεραν ονόματα αλλά νούμερα. Αυτές αριθμήθηκαν ως εξής: η κάλπη με το Νο 1 ήταν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Νο2 κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Νο 3 για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η Νο4 για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, η κάλπη με το Νο5 για τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Νο 6 κάλπη «ανήκε» στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η κάλπη Νο 7 στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, η Νο 8 κάλπη στον Μάριο Σαλμά, η Νο 9 κάλπη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η κάλπη με το Νο 10 στον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν «ΝΑΙ» σε όλα τα πρόσωπα ενώ οι ΑΝΕΛ ψήφισαν υπέρ για όλους με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο όμως να δηλώνει νωρίτερα πως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει για παραπομπή τον Μάριο Σαλμά, αλλά οι βουλευτές του είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Οι βουλευτές της ΝΔ απείχαν από την προσέλευση στις κάλπη και απλά από το έδρανό τους δήλωναν πολιτικά «ναι στην προκαταρτική», στάση που μετρήθηκε ως αποχή.

Η… αντίσταση
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού προσερχόντουσαν στην ψηφοφορία αλλά έριχναν δικό τους ψηφοδέλτιο που έγραφε «ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ (με πλήρης αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)» Κάτι που καταμετρήθηκε όμως ως άκυρο.

Το ΚΚΕ είχε δηλώσει πως θα ψήφιζαν οι βουλευτές του «ναι» σε όλους όπως και η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων είχε αναφέρει ότι θα τάσσονταν με το «παρών» για όλους.

Οι απόντες
Από την ψηφοφορία, εκτός από τους 75 βουλευτές της ΝΔ που λογίστηκαν ως απόντες, απουσίασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αριστείδης Μπαλτάς έκανε όμως γνωστό ότι εάν ήταν παρών θα ψήφιζε όπως και το κόμμα του, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, από τους ΑΝΕΛ η υφυπουργός Μακεδονίας Μαρία Τσαρουχά και από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής.

Η προκαταρτική επιτροπή έλαβε ως πρώτη προθεσμία για να ολοκληρώσει τις εργασίες της ένα μήνα. Θα έχει 21 μέλη εκ των οποίων 10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 5 βουλευτές από τη ΝΔ και ένας από τα άλλα 6 κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
crashonline.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...