Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Το «κόλπο» Πούτιν στην Συρία που «τελειώνει» τους Τούρκους και το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ, ΧΑΡΤΗΣ)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Του Κίμωνα Χαραλάμπους


Δυνάμεις της «συριακής πολιτοφυλακής» εισέρχονται από την Δευτέρα στο βόρειο κουρδικό θύλακα του Αφρίν, όπου τα τουρκικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και ένα μήνα την στρατιωτική επιχείρηση
«Κλάδος Ελαίας». Η κίνηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα και κρύβει μέσα της μία σημαντική πληροφορία.



Οι Κούρδοι της Συρίας δείχνουν να κινητοποιούν σημαντικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να «στριμώξουν» τους Τούρκους, οι οποίοι, εκτός των Κούρδων φαίνεται πως έχουν δεσμευθεί κάπου να πλήξουν και το καθεστώς Άσαντ στην Συρία.

Η κατάσταση στην Συρία περιπλέκεται ολοένα περισσότερο και δεν αποκλείεται να εμπλέξει και την ευρύτερη περιοχή με ευρωπαϊκές εφημερίδες να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου με αρχή ακόμα και το Αιγαίο!

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα Express βλέπει πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, κάτι που θα οδηγήσει όπως αναφέρει στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, η εμπλοκή της συριακής πολιτοφυλακής στην μάχη κατά της Τουρκίας δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ποια είναι αυτά; Μα η εμπλοκή της Ρωσίας στην Β.Συρία, η οποία «καμουφλάρεται» πίσω από τις συριακές δυνάμεις. Η «πισώπλατη μαχαιριά» με την τουρκική κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, τον Νοέμβριο του 2015, δεν έχει ξεχαστεί στο Κρεμλίνο, το οποίο «άφησε» τους Τούρκους να πέσουν στην «παγίδα» του Αφρίν!

Ήδη η ρητορική των Ρώσων γίνεται ελαφρά «επιθετική» προς την Τουρκία παρά τις φερόμενες δηλώσεις του Ερντογάν για «ρωσική στήριξη».




«Είμαστε σταθερά υπέρ του να επιλύονται οποιαδήποτε προβλήματα, στην Συρία ή οπουδήποτε αλλού, με προϋπόθεση τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του άλλου κράτους, στη δεδομένη περίπτωση της Συρίας», δήλωσε με νόημα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «αναγνωρίζουμε την ανησυχία της Τουρκίας στο πλαίσιο των όσων συντελούνται στη Συρία» και ότι «φυσικά αναγνωρίζουμε τις προσδοκίες των Κούρδων».


Μάλιστα, από τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδεται πως οι Κούρδοι της Συρίας σηκώνουν ρωσικές σημαίες.



Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως εκτός των Ρώσων, οι Κούρδοι στηρίζονται εδώ και καιρό από τους Αμερικανούς.

Ο Ερντογάν «στριμώχνεται» και οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοι που του έχουν απομείνει είναι οι «ισλαμιστές» του ISIS. Είμαστε σίγουροι πως η επίθεση εντός τουρκικού εδάφους είχε απόλυτη κάλυψη!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κατάσταση στην Βόρεια Συρία αποτυπωμένη σε έναν χάρτη, στον οποίο θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και την αλλαγή δεδομένων που επιφέρει η ρωσική εμπλοκή μέσω των συριακών δυνάμεων.

Η Τουρκία «στριμώχνεται» και το μόνο που της έχει απομείνει είναι η επιθετική ρητορική και το «επικίνδυνο παιχνίδι» απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκεί ενδεχόμενα προσπαθήσει ο «Σουλτάνος»να «ισοφαρίσει» την διαφαινόμενη ήττα στην Β.Συρία, τώρα που ανέδειξε και στο ΝΑΤΟ πως η Ρωσία παραμένει ενεργή στην Μέση Ανατολή. Ελπίζουμε σε αυτό να μην «βοηθήσει»η κυβέρνηση της Αριστεράς.








Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...