Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Κύκλοι ΥΠΕΞ: Κάποιοι στην Τουρκία καλό είναι να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more






Τις νέες εξωφρενικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ [διαβάστε εδώ], με τις οποίες αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο
και έθεσε ξανά θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάνης, σχολίασαν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


«Η ελληνική κυριαρχία επί νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο είναι αδιαμφισβήτητη και απολύτως κατοχυρωμένη από το διεθνές δίκαιο», τονίζουν οι κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και υπογραμμίζουν με νόημα ότι «είναι καλό ορισμένοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες στην γείτονα να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι υποχρέωση και όχι κάτι που δύνανται να παραμερίζουν χάριν εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Τέλος, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΞ, ότι οι δηλώσεις αυτές του Γιλντιρίμ ήρθαν σε απάντηση στην κεμαλική αντιπολίτευση η οποία συνεχώς απευθύνει αβάσιμες κατηγορίες στην κυβέρνηση ότι παραχώρησε νησιά στην Ελλάδα.

tribune.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


loading...


Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...