Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Αμερικανοί λένε ότι εντόπισαν στον Ατλαντικό το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more





Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σήμα στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών το οποίο αφήνει βάσιμες ελπίδες ότι εντοπίστηκε το αργεντίνικο υποβρύχιο «ARA San Juan».




Λίγο αργότερα μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μετέδωσαν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο σήμα.


Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το σήμα εντοπίστηκε στα 185 μίλια από την ακτή και σε βάθος 70 μέτρων περίπου (230 ποδιών), όπως και ότι επρόκειτο για «εκπομπή θερμότητας» από μεταλλικό αντικείμενο. Καταγράφηκε από αεροπλάνο του Nαυτικού, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας.

Το υποβρύχιο «ARA San Juan» είχε ξεκινήσει από την Ουσουάια προς την Μαρ ντελ Πλάτα, με 44 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και οι δύο πρώτες γυναίκες μέλη πληρώματος υποβρυχίου στην Αργεντική, την 35χρονη Ελιάνα Κράουζικ και την 25χρονη Λουίζ Νιζ, που επρόκειτο να παντρευτεί σε δύο εβδομάδες.


Ο χρόνος για την διάσωσή τους πιέζει ασφυκτικά, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το οξυγόνο στο υποβρύχιο επαρκεί μόλις για επτά ημέρες, μια προθεσμία που εκπνέει σε λίγες ώρες.


Oι ειδικοί πάντως λένε ότι θα ήταν δυνατό η παροχή οξυγόνου να κρατήσει ακόμα και 10 ημέρες σε περίπτωση που σβήσουν οι μπαταρίες του σκάφους όπως έχει αναφερθεί από τον κυβερνήτη του υποβρυχίου στην τελευταία του επικοινωνία.


Όπως είπε ο εκπρόσωπος του αρεγεντίνικου Ναυτικού Πλοίαρχος Enrique Balbi «Οι 7 ημέρες δεν είναι δόγμα. Εκαρτώνται από τις περιστάσεις»


Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί στη ναυτική βάση του Mar del Plata καθώς περιμένουν εναγωνίως νέα από τους αγαπημένους τους εδώ και μια εβδομάδα.


«Αγωνιούμε, είμαστε στρεσαρισμένοι αλλά δεν θα χάσουμε την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν» είπε η Marcela Moyano, σύζυγος του μηχανικού Hernan Rodriguez


«Ανησυχούμε έχουμε λίγα νέα, περιμένουμε για επικοινωνία» είπε ο Eduardo Krawczyk, πατέρας του αξιωματικού οπλισμού Ms Krawczyk.


«Μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες ταινίες με ευτυχισμένο ή λυπηρό τέλος, αλλά η πραγματικότητα καθώς περνούν οι μέρες και να μην ξέρουμε μας σκοτώνει» είπε ο ' Carlos Mendoza, αδελφός του αξιωματικού Fernando Ariel Mendoza said.


«Κάθε λεπτό οξυγόνου αξίζει χρυσό»








pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

loading...


Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...