Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΣΗ! Με κάτι ΑΡΧ@@@ΔΙΑ ΝΑ Καθορίζει ΑΟΖ

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more







Πάρε να έχεις ΣΑΛΕΜΕΝΕ «Σουλτάνε»….

Στην κατάθεση συντεταγμένων για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για την περιοχή βορείως της Κύπρου, προχωρεί η Λευκωσία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών η Λευκωσία αναμένεται να καταθέσει τις συντεταγμένες στη Διεύθυνση Ωκεανικών Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών και θα καλέσει την παράκτια χώρα, την Τουρκία, να αρχίσουν συζητήσεις επί του θέματος.





Η ενέργεια αυτή, που είναι μονομερής, γίνεται, μεταξύ άλλων και ως απάντηση στις εξαγγελίες της Άγκυρας για την έναρξη παράνομων γεωτρήσεων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Η προετοιμασία αυτής της κίνησης γίνεται εδώ και αρκετό καιρό, τώρα όμως κρίθηκε σε πολιτικό επίπεδο ότι θα πρέπει να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην κατάθεση των στοιχείων στα Ηνωμένα Έθνη. Υπενθυμίζεται, συναφώς, ότι με πρωτοβουλία της Κύπρου έγινε οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο. Από το 2003 μέχρι το 2010 υπογράφηκαν με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ.

Είναι, όμως, προφανές πως με την Τουρκία δεν είναι το ίδιο. Η Τουρκία, με βάση τη διαχρονική πρακτική της, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ενέργεια της Λευκωσίας καθώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αναμένεται δε πως θα αντιδράσει στην απόφαση αυτή με δικές της κινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και ψευδοκράτος έχουν καθορίσει παρανόμως τη μεταξύ τους ΑΟΖ.

Στον καθορισμό των ορίων η Τουρκία εξασφάλισε, ως αναμενόταν, το μεγαλύτερο μερίδιο. Ούτως ή άλλως, η πράξη αυτή είναι παράνομη και δεν ισχύει. Περαιτέρω, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει δικαιώματα δυτικά της Κύπρου και έχει καταθέσει και στοιχεία με συντεταγμένες στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ, η Λευκωσία έχει προβεί σε διαβήματα σε διάφορα επίπεδα, γραπτώς και προφορικώς, για την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην αγορά πλατφόρμας για γεώτρηση φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της χώρας μας. Η πλατφόρμα που αγοράστηκε από την Τουρκία ανήκε σε εταιρεία νορβηγικών συμφερόντων, ωστόσο, φαίνεται πως στη συνέχεια πωλήθηκε σε Κορεάτες, που συνεργάζονται επιχειρηματικά με Τούρκους. 

«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»
hellasforce.com




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...