ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΣ 30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.  Συνεχής Ροή 
Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη   Δείτε ακόμηΠαρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κάτι νέο έρχεται: Δυναμώνει η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδος με τον «κινεζικό δράκο» που ετοιμάζει «πράγματα και θαύματα»

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι

facebook   twitter   more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔
Σοφή κίνηση από το ελληνικό γενικό επιτελείο η ολοένα και μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων με την Κίνα σε μια άκρως ταραγμένη περίοδο σε όλο το κόσμο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ , από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία επιτελών του ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο με σκοπό την υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας.


Το ΠΣΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Υποστράτηγος Ci Guowei.


Το ΠΣΣ περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στον τομέα της ατομικής εκπαίδευσης.


Η Ελλάδα ως γνωστόν παρέχει ναυτικές διευκολύνσεις σε κινέζικα πλοία που ενεργούν στη Μεσόγειο, βάση συμφωνίας . Αυτό αφορά οποιοδήποτε λιμάνι (εμπορικό- πολεμικό) για ανεφοδιασμό, συντήρηση αν προκύψει κάτι έκτακτο, απλός ελλιμενισμός, έξοδος αναψυχής πληρωμάτων.

Επίσης , έχει συμφωνηθεί η διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων .


Ήδη σε προκαταρκτικό στάδιο είναι η συμμετοχή Κινέζων στρατιωτικών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα.


Θα έχουμε επίσης αποστολή Κινέζων παρατηρητών στο »Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών» (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) του ΓΕΕΘΑ με σκοπό τη συνεργασία στον τομέα των στρατηγικών θαλάσσιων μεταφορών.


Ενώ έχει συμφωνηθεί η έναρξη λειτουργίας στη Ελλάδα, στη Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών, τμήματος εκμάθησης της κινέζικης γλώσσας για στρατιωτικούς. Για το σκοπό αυτό η Κινεζική πλευρά θα τοποθετήσει Κινέζους καθηγητές, με σκοπό τη λειτουργία του Σχολείου από τον Οκτώβριο.


Ενώ θα έχουμε και συμμετοχή Κινέζων Αξιωματικών στα 3 διεθνή σχολεία που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα στην αγγλική γλώσσα το έτος 2015 και τα οποία είναι


(Α) το Διεθνές Τμήμα Σπουδών στη ΣΕΘΑ,


(Β) το Επιχειρησιακής Σχεδίασης στην ΑΔΙΣΠΟ και


(Γ) το Σχολείο Πληροφοριών.


Στο τέλος θα συνεχιστούν οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου καθώς και η εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας και σε άλλους τομείς στρατιωτικού ενδιαφέροντος.- πέραν φυσικά του υπάρχοντος Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ των δύο χωρών.

Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο της διευρύνσεως της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και τη σχετική προς τούτο επιθυμία του αρχηγού του κινεζικού ΠΝ μετέφερε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο διοικητής της Μοίρας του κινεζικού ναυτικού που πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στον Πειραιά υποναύαρχος, Shen Hao κατά την συνάντηση τους τον Ιούλιο 2017 .Η Κίνα εφόσον μίσθωσε το λιμάνι του Πειραιά για 35 χρόνια και αγόρασε εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ , αποδεικνύοντας ότι επενδύει εφαρμόζοντας στρατηγικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.


Όλα αυτά θα τα υποστηρίξει με τις ένοπλες δυνάμεις της που έχουν «απλωθεί» παντού ενώ προοιωνίζεται να πάρει την θέση της σε μία ιδιότυπη «Τρόικα» ( Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα) που θα ελέγχει τον πλανήτη.


Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του NATO, αποδεικνύονται όμως τα τεράστια γεωπολιτικά παιχνίδια που «παίζονται» πάνω στις πλάτες των Ελλήνων τόσα χρόνια και αφορούν την θέση «κλειδί» της χώρας μας.

Έκθεση του ΝΑΤΟ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι χώρα η οποία έχει στην κατοχή της νησιά τα οποία έχουν τεράστια γεωστρατηγική αξία. Και η αξία αυτή χρησιμεύει ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη σε σχέση με την μεγάλη προσοχή τόσο της Ρωσίας όσο και της Τουρκίας στην περιοχή.


Η γεωγραφία είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε γιατί η Ελλάδα διαδραμάτιζε και θα διαδραματίζει το πιο σημαντικό ρόλο στην τρέχουσα διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ στην Συρία και στην Α.Μεσόγειο.


Η διαφορά πλέον όμως υλοποιείται με ταχύτητα από το κινεζικό παράγοντα που αποτελεί την εν δυνάμει ηγέτιδα παγκόσμια δύναμη του πλανήτη τα επόμενα χρόνια, και η οποία διαβλέπει την χώρα μας ως την βάση για περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη που αποτελεί τον στόχο ελέω του σχεδίου του δρόμου του μεταξιού.

Η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί αυτήν την συγκυρία και αποκομίσει οφέλη σε όλα τα επίπεδα , οικονομικά, στρατιωτικά, και πολιτιστικά.


Κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες Κινέζοι θα κατακλύζουν συνεχώς την χώρα μας , κινεζικά προϊόντα διακινούνται από ελληνικά λιμάνια ενώ η αμυντική συνεργασία κινείται σε πάρα πολύ καλά πλαίσια.


Οπλικά συστήματα διαθέτει και η Κίνα , ενώ στο Πεκίνο ιδρύθηκε η Τράπεζα επενδύσεων , έτσι οφείλουμε να κινηθούμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον διότι υπάρχουν «και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν τα ίδια πορτοκάλια».
pentapostagma.gr
Μέσω:  triklopodia.grΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...