Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΧΑΙΡΕ Ω ΜΗΤΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ




Σάβ, 12/08/2017 - 11:30
Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας





facebook   twitter   more




«Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν Κύριον καὶ ἠγαλλίασε τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ τῷ Θεῷ τῷ σωτῆρί μου, ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ. ἰδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με πᾶσαι αἱ γενεαί. ὅτι ἐποίησέ μοι μεγαλεῖα ὁ δυνατὸς καὶ ἅγιον τὸ ὄνομα αὐτοῦ, καὶ τὸ ἔλεος αὐτοῦ εἰς γενεὰς γενεῶν τοῖς φοβουμένοις αὐτόν».


Ω! του θαύματος. Δια στόματος της Υπεραγίας Θεοτόκου εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια εξελίσσεται και επαληθεύεται καθημερινά η μεγαλύτερη ίσως προφητεία, την οποία η ίδια η Παναγία μας, ανακοίνωσε στην Ελισάβετ: »Ιδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με πᾶσαι αἱ γενεαί» (Από αυτήν την στιγμή θα με μακαρίζουν όλες οι γενεές).

Αναμφισβήτητα η μητέρα του Θεού μας μακαρίζεται και χαίρει μεγάλης ευλάβειας, όχι μόνο από τους ορθόδοξους Χριστιανούς, αλλά και από αλλόθρησκους λαούς. Είναι γνωστή η ευλάβεια που της έχουν ακόμη και οι Τούρκοι γείτονες, ώστε να την παρακαλούν πολλές φορές να κάνει το θαύμα της, όπως και οι μουσουλμάνοι της Συρίας και όλων των γύρω χωρών (όπως π.χ. η Παναγία η Σαϊντανάγια στη Συρία και το θαύμα της νεκρανάστασης του Σαουδάραβα). Αυτήν την τιμή της έκανε ο Σωτήρας Χριστός μας, για την πάναγνη ζωή της και την μεγάλη προσφορά της στην σωτηρία του ανθρώπου. Και αυτή με την σειρά της μεσιτεύει για μας, για τον περιούσιο λαό του Θεού.

Βαδίζοντας προς την 15η του μηνός Αυγούστου, ημέρα που οι απανταχού ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουμε την κοίμηση (!) της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας, δεν μπορούμε να μην στρέψουμε τον νου και την ψυχή μας στην μητέρα της ζωής. Η πορεία αυτή προς τον δεκαπενταύγουστο είναι πορεία γεμάτη κατάνυξη. Οφείλουμε όλοι μας να προσευχηθούμε ειλικρινώς και να μετανοήσουμε, έτσι ώστε να ελπίζουμε για την σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και για την σωτηρία της πατρίδας μας.

Η Παναγία μας είναι στήριγμά μας διαχρονικό, όπως και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο άφησε άφωνο το πανελλήνιο, είναι το θαύμα της σωτηρίας της Αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, κατά την πρόσφατο τραγικό συμβάν της πτώσης του ελικοπτέρου του στρατού μας. Αφού η Παναγία μας έκανε το θαύμα της, όπως το κάνει πάντα ως φιλόστοργη μητέρα σε όποιον της το ζητήσει, διεμήνυσε στην Αρχιλοχία ότι αυτό που έζησε πρέπει να το διηγηθεί, γιατί η πατρίδα μας περνάει μια μεγάλη δοκιμασία και οι Έλληνες θα πρέπει να οπλιστούν με πίστη για να την ξεπεράσουν.

Η πίστη όμως πρέπει να συνοδεύεται και από ειλικρινή μετάνοια. Όλοι μας σήμερα οι Έλληνες όπου κι αν βρισκόμαστε, πρέπει να μετανοήσουμε ειλικρινά γιατί τα τελευταία χρόνια βγάλαμε τον Χριστό από την ζωή μας. Δημιουργήσαμε μια Ελλάδα που δεν θυμίζει τίποτε την Ορθόδοξη Ελλάδα των παρελθόντων ετών.

Σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη της κλίμακος, στον πέμπτο λόγο του περί μετανοίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων. “Μετάνοια σημαίνει συμφιλίωσις με τον Κύριον, με έργα αρετής αντίθετα προς τα παραπτώματά μας. Μετάνοια σημαίνει καθαρισμός της συνειδήσεως. Μετάνοια σημαίνει θεληματική υπομονή όλων των θλιβερών πραγμάτων. Μετανοών σημαίνει επινοητής τιμωριών του εαυτού του. Μετάνοια σημαίνει υπερβολική ταλαιπωρία της κοιλίας (με νηστεία) και κτύπημα της ψυχής με υπερβολική συναίσθησι.»





Επίσης, στο έργο του Αγίου Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων αναφέρεται ότι: “Η μετάνοια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πνευματικής ζωής. Η αναγνώρισης της αμαρτωλότητος μας, ο πόνος επειδή πικράναμε τον Θεό, η απόφαση για μια αλλαγή και η καταφυγή στην εξομολόγηση αποτελούν την απαρχή της σωτηρίας μας.

Ο Τίμιος Πρόδρομος και ο ίδιος ο Χριστός άρχισαν την διδασκαλία τους καλώντας σε μετάνοια. Κανείς δεν μπορεί να σωθεί, αν δεν μετανοήσει. Ενώ μόνο με την μετάνοια ένας μεγάλος ληστής «λήστεψε» ακόμη και τον παράδεισο.”

Έχουμε όμως, οι Έλληνες σήμερα μετάνοια; Η απάντηση είναι απλή και γίνεται κατανοητή από την δοκιμασία που υφίσταται η πατρίδα μας σήμερα. ΟΧΙ. Όχι μόνο δεν έχουμε μετάνοια, σήμερα οι Έλληνες, αλλά το αντίθετο.

Αφού βάλαμε τα υλικά αγαθά πάνω από τις αναλλοίωτες αξίες της ζωής, αλλοτριωθήκαμε παντελώς. Στηρίζουμε προδότες πολιτικούς, που ξεπουλάνε την πατρίδα μας για να γεμίσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Για να πάρουν όλο και μεγαλύτερες προμήθειες από τα ανθελληνικά νομοσχέδια ξεπουλήματος και υποθήκευσης της χώρας μας. Για να εξαφανίσουν τους Έλληνες και να γεμίσουν τα Άγια χώματα της πατρίδας μας με αλλοεθνείς κι αλλόθρησκους. Για να κλείσουν τις ορθόδοξες εκκλησίες μας και να γεμίσουν την χώρα με τζαμιά και μιναρέδες. Για να ξεπουλήσουν, ως υποτελείς υπαλληλίσκοι της νέας τάξης, την περιουσία της πατρίδος μας στα ξένα συμφέροντα, ώστε εμείς να γίνουμε σκλάβοι στην γη μας. Για να περάσουν τον αφελληνισμό στα σχολεία μας. Για να διαγράψουν την γλώσσα μας, την αρχαία και την δημοτική. Για να παραχαράξουν την ιστορία μας. Για να καταργήσουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία μας. Για όλα αυτά που πρέπει να ντρεπόμαστε. Γιατί μας οδηγούν στην αγκαλιά της νέας παγκόσμιας τάξης, του πιο ολοκληρωτικού καθεστώτος στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Όλα αυτά που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα μας είναι αποτέλεσμα της αμετανοησίας μας. Αν είχαμε πίστη στον Χριστό τίποτε δεν μπορούσε να μας αγγίξει, να μας φοβίσει και να μας γονατίσει. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Τώρα που το ρολόι των γεγονότων δείχνει παρά ένα, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον δημιουργό των πάντων και ας ζητήσουμε το έλεος και την βοήθειά Του. Κι Αυτός θα κάνει αυτό που πρέπει. Ας μετανοήσουμε για όλα αυτά που κάναμε. Για την άκρατη απελευθέρωση των ηθών που κατέστρεψε την ελληνική οικογένεια. Ας γυρίσουμε στον Χριστό. Κι ας γεμίσουμε την Ελλάδα μας με νέα ελληνόπουλα. Κι ας κάνουμε την πατρίδα μας, χώρα νέων και όχι γηρασμένων Ελλήνων ορθοδόξων Χριστιανών. Κι ας ενισχύσουμε τον θεσμό της οικογένειας, που τόσο λυσσαλέα χτυπιέται σήμερα. Κι ας αγαπήσουμε πάλι την Ελλάδα μας εκλέγοντας άξιους και ορθόδοξους χριστιανούς κυβερνήτες. Κι ας προσευχηθούμε για τους θρησκευτικούς μας ηγέτες να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας χωρίς φόβο.

Ας μετανοήσουμε αδελφοί μου και η Ελλάδα θα σωθεί, έστω και την ύστατη στιγμή.

Γιατί το οφείλουμε στα αίματα των Αγίων Πατέρων και μαρτύρων. Γιατί το οφείλουμε στην Παναγιά μας που πρεσβεύει και προσεύχεται για μας. Γιατί το οφείλουμε στον Κύριό μας και Θεό μας, στον Ιησού Χριστό, γιατί μας εξέλεξε ως το ευλογημένο έθνος που θα μεταλαμπαδεύει την αλήθεια στην ανθρωπότητα.

Καλή Παναγιά!

Παπάζογλου Άγγελος
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ Π.Ο. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

triklopodia.gr





ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...