Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η «Πριγκίπισσα των Πάγων»: Η γυναικεία μούμια που βρέθηκε στον Αρκτικό Κύκλο σε άριστη κατάσταση! (φωτό, βίντεο)




Διαβάστε επίσης:

Με πρακτικές KGB απαντά ο Β.Πούτιν στη Δύση: «Βρείτε τα τώρα μαζί μου αλλιώς θα έχετε να κάνετε με τον διάδοχο μου»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άρνηση της Ρωσίας να πωλήσει μαχητικά S-35S και Su-30SMH στο Ιράν!

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔



Αν και πέρασε τα τελευταία 900 χρόνια θαμμένη σε μόνιμα παγωμένο έδαφος, η «Πριγκίπισσα των Πάγων»,

Της Λίνας Ακριβοπούλου


όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες, παρέμεινε διατηρημένη σε άριστη κατάσταση, ενώ εντυπωσιακές είναι οι λεπτομέρειες που έχουν σωθεί αναλλοίωτες στο της πρόσωπο, μεταξύ των οποίων και οι μακριές βλεφαρίδες της.

Πρόκειται για τη μούμια 35χρονης γυναίκας που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, και συγκεκριμένα στο αρχαίο νεκροταφείο Ζελιόνι Γιαρ, κοντά στην πόλη Σαλεκχάρντ της Ρωσίας. Επιπρόσθετα, ήταν η μοναδφική γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου εντοπίστηκαν περίπου 40 σκελετοί ανδρών, ενώ αποτελούσε μέλος μιας μυστηριώδους φυλής που ζούσε πριν από εννέα περίπου αιώνες στην περιοχή, αλλά προερχόταν από την Περσία.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι το γεγονός ότι ήταν η μοναδική ενήλικη γυναίκα που ενταφιάστηκε στη συγκεκριμένη νεκρόπολη μπορεί να σημαίνει ότι άνηκε στην ελίτ αυτής της κοινωνίας των κυνηγών και των ψαράδων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κεφάλι της 35χρονης γυναίκας μουμιοποιήθηκε κατά λάθος εξαιτίας ενός μεγάλου χάλκινου σκεύους που είχε τοποθετηθεί στον τάφο της, για να το πάρει μαζί της στον άλλον κόσμο. Το χάλκινο σκεύος μαζί με την γούνα σχημάτισαν ένα είδος κουκουλιού μέσα στο μόνιμα παγωμένο έδαφος, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά και ακόμα και την έκφραση της γυναίκας.

















 











el.gr



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας