Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Δείτε το πρώτο ρωσικό παγοθραυστικό τάνκερ που μετέφερε φυσικό αέριο μέσω της Βόρειας Θάλασσας (βίντεο)




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας





facebook   twitter   more




Το πρώτο ρωσικό παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο «Christophe de Margerie» ολοκλήρωσε το πρώτο εμπορικό ταξίδι του,σε χρόνο ρεκόρ έξιμισι ημερών.

Της Λίνας Ακριβοπούλου

Συγκεκριμένα, το «Christophe de Margerie» κατασκευασμένο από τον κρατικό όμιλο εταιρειών Sovcomflot, που είναι και το πρώτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς φυσικού αερίου και παγοθραυστικό στον κόσμο, μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας από τη Νορβηγία προς τη Νότια Κορέα, μια διαδρομή δηλαδή που διαρκεί όσο το μήκος της Αρκτικής πλευράς της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο έπλεε με ταχύτητα περίπου 28 χλμ. / Ώρα (σ.σ. 14 κόμβους) αν και σε αρκετά τμήματα σημεία της διαδρομής ήταν αναγασμένο να περάσει από πάγους πάχους 1,2 μέτρων, επιτυγχάνοντας τη μείωση του ταξιδιού στο 30% από ότι αν ακολουθούσε τη νότια διαδρομή μέσω του καναλιού του Σουέζ (19 ημέρες).

Η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, που αποτελεί μέρος του στρατηγικού και οικονομικού σχεδίου της Ρωσίας για την ανάπτυξη της Αρκτικής, μειώνει τον χρόνο μεταφοράς από την Κίνα στην Ευρώπη κατά τουλάχιστον 12 ημέρες σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδρομή του καναλιού του Σουέζ.





Όπως είνα γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Αρκτική αποτελεί ένα στρατηγικό πεδίο που προκαλεί τον ανταγωνισμό για κυριαρχία μεταξύ Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά, Νορβηγίας και Δανίας. Κι αυτό γιατί θεωρείται ότι η περιοχή κάτω από τον πάγο διαθέτει τεράστιες ποσότητες ορυκτών, αργού πετρελαίου και αποθεμάτων φυσικού αερίου. Παράλληλα, αποτελεί σημαντική οδό για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Η τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο παγκοσμίως παγοθραυστικό πλοίο που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έλαβε χώρα στις 3 Ιουνίου 2017, παρουσία και του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν. Ανήκει στην κλάση ARC7, την υψηλότερη μεταξύ των ήδη υπαρχόντων εμπορικών πλοίων, ενώ έχει δυνατότητα να πλέει αυτόνομα σε πάγο πάχους έως 2,1 μέτρα.

Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον Christophe de Margerie, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Total.

Χάρτης με τη διαδρομή μέσω της Βόρειας Θάλασσας












el.gr



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...