Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

BΟΜΒΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -H επόμενη Βουλή θα κλείσει φυλακή τον Τσίπρα!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο πρωθυπουργός



Η επόμενη Βουλή θα κλείσει φυλακή τον Τσίπρα. Αυτό είπε περιφραστικά ο Ευάγγελος. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό παντελώς ανιστόρητο: Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο πρωθυπουργός ότι οι ευθύνες του για την καταστροφή της οικονομίας θα εξεταστούν με άνεση, είπε ο κ. Βενιζέλος

«Άκουσα τον πρωθυπουργό της χώρας να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει άγνοια των συνταγματικών διατάξεων σχετικά με τις ευθύνες των υπουργών.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν στον χαρακτηρισμό ανιστόρητος που ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στον κ. Τσίπρα.


«Παντελώς, προκλητικά» ανιστόρητος ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και συνέχισε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών ισχύουν στη χώρα μας από το 1864. Το 2001 διπλασιάσαμε τον χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία, ο δε νόμος ο εκτελεστικός που έφερε ο κ. Πετσάλνικος υπερψηφίστηκε απ’ όλα τα κόμματα και από τον τότε Συνασπισμό».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε εκ νέου στον κ. Τσίπρα. «Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο κ.Τσίπρας διότι με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή».

«Ευχαριστούμε πολύ κ. Βενιζέλο, κρατήσαμε το “με άνεση”» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά το τέλος της παρέμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις Βενιζέλου:

Άκουσα τον Πρωθυπουργό της χώρας, να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος. Προκλητικά ανιστόρητος.

Οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, ισχύουν στη χώρα μας από το 1864.

Το 2001 με συντριπτική πλειοψηφία διπλασιάσαμε το χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία. Ο δε νόμος ο εκτελεστικός περί ευθύνης υπουργών, που εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος ως Υπουργός Δικαιοσύνης, από όλα τα κόμματα και από τον τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δια του κ. Κουβέλη.

Πρέπει να είναι όμως ήσυχος και επαναπαυμένος ο κ. Τσίπρας, διότι με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν το φαινόμενο αυτό, θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή.

***


Δεύτερη παρέμβαση Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή σχετικά την τοποθέτηση του υπουργού δικαιοσύνης, κ. Κοντονή

Ζητώ το λόγο επί του Κανονισμού γιατί παραβιάστηκε το άρθρο 66 παρ. 8 και 9, για τον εξής λόγο. Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε εκτός του θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 91 παρ. 3 του Συντάγματος είναι πειθαρχικός προϊστάμενος όλων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Και ενώ είναι πειθαρχικός προϊστάμενος, έρχεται εδώ και ενώπιον της Βουλής, για πειθαρχικά ελεγχόμενο δικαστικό λειτουργό, τον καταγγέλλει, τον ισοπεδώνει, τον μέμφεται χωρίς αντίλογο, αναφέρεται επί της ουσίας, καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας, διαστρέφει το λειτούργημά του και παραβιάζει βάναυσα την αρχή της διάκρισης εξουσιών.




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας