ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   Συνεχής Ροή 
Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη    Δείτε ακόμη   Δείτε ακόμηΤετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Τεχνολογική επανάσταση από τους Ρώσους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μοναδικό υλικό θα κάνει αόρατα τα άρματα μάχης


https://paratolmosblog.blogspot.gr


Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   moreτου Ανδρέα Μουντζουρούλια
Έτοιμοι να ταράξουν τα νερά στο χώρο της στρατιωτικής τεχνολογίας είναι οι Ρώσοι, καθώς με ένα μοναδικό υλικό θα κατασκευάσουν ένα νέο άρμα, το οποίο θα είναι αόρατο στον εχθρό.

Την έρευνα έχουν αναλάβει επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, όπως αναφέρει το Physical Review.

Τα μεταϋλικά, είναι ένα περιεχόμενο το οποίο χρησιμοποιείται στη μηχανική και δεν εντοπίζεται στη φύση. Τα συγκεκριμένα υλικά έχουν την ιδιότητα να αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, να τα »κλειδώνουν» στη συνέχεια να τα απορροφούν και να τα κάνουν πραγματικά αόρατα. Ένα μεταϋλικό είναι ένα υλικό, οι ιδιότητες του οποίου έχουν δημιουργηθεί από μία τεχνητή περιοδική δομή. Το πρόθεμα «μετά» (από την ελληνική λέξη μετά – πέρα) δείχνει ότι τα χαρακτηριστικά του υλικού είναι πέρα από αυτό που βλέπουμε στη φύση. Τις περισσότερες φορές, όταν μιλάμε για μεταϋλικά, εννοούμε υλικά με αρνητικό δείκτη διάθλασης. Όταν το φως προσπίπτει στην επιφάνεια ενός τέτοιου υλικού η διαθλώμενη ακτίνα φωτός βρίσκεται στην ίδια πλευρά, ως προς την κάθετη στην επιφάνεια, με την προσπίπτουσα.


Η αποτελεσματική αλληλεπίδραση των μεταλλικών κυλίνδρων με το φως οφείλεται στα ηλεκτρόνια. Το φως απορροφάται από τις μεταλλικές ράβδους, αναγκάζοντας τα ηλεκτρόνια στο μέταλλο να ταλαντώνονται και να ακτινοβολούν εκ νέου. Οι ερευνητές είναι σε θέση να ρυθμίσουν τις παραμέτρους του πλέγματος, έτσι ώστε η προσπίπτουσα ακτινοβολία να διαθλάται με τον επιθυμητό τρόπο. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα γωνιών πρόσπτωσης. Οι προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία υποδομών, ικανών να επιτύχουν αποτελεσματικά τον επαναπροσανατολισμό του φωτός προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Τα μεταϋλικά χρησιμοποιούνται ευρέως στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων και στον σχεδιασμό υπερυπολογιστών.

Και κάπου εδώ εμπλέκεται και η χώρα μας. Η ομάδα των Ρώσων ερευνητών με την κωδική ονομασία NUST MISIS , συνεργάζεται στενά με φοιτητές και ειδικούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το 2016 η Ρωσία και η Ελλάδα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της έρευνας κβαντικής τεχνολογίας και υπάρχει κοινή χρηματοδότηση αυτού του έργου, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης πάνω στα μεταϋλικά.

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει πως η Ελλάδα και οι Ελληνες μπορούν. Τα μυαλά στη χώρα μας υπάρχουν,όμως είναι άφαντη η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη τεχνολογιών, οι οποίες θα μπορούσαν να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Δεν είναι τυχαίο που σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα υπάρχουν Ελληνες.


Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, είπε στο τέλος της συνέντευξής του, πως χάρη σε ένα ειδικό σχήμα, διαμορφώθηκαν ειδικά κύτταρα, όπου οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκτήσουν το μεταϋλικό με απολύτως μοναδικές ιδιότητες. Το μεταϋλικό θα έχει επίσης την δυνατότητα να δημιουργήσει νέους τύπους λέιζερ.
pentapostagma.gr


Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...