Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΣΟΚ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΣΟΚ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ....


alt

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην 4η θέση με...
8%!
Χρυσή Αυγή 10%, ΚΚΕ 9%, ΣΥΡΙΖΑ 8%

Kι όμως σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των κομμάτων απέχουν πολύ από την δημοσκοπική εικόνα που παρουσίασε η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας στον ΣΚΑΙ.



Σύμφωνα με πληροφορίες από στοιχεία άλλων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 4η θέση με μόλις 8%, αναφέρει χαρακτηριστικά τοKOURDISTOPORTOCALI.com

AΝΑΛΥΤΙΚΑ:

NΔ 42%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10%
ΚΚΕ 9%
ΣΥΡΙΖΑ 8%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%
Σύμφωνα τώρα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων που παρουσίασε στον ΣΚΑΙ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχουν ως εξής:
ΝΔ 32%
ΣΥΡΙΖΑ 16%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΚΚΕ 6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ 3%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΑΝΕΛ 2%
ΠΟΤΑΜΙ 1,5%

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.
Απαισιοδοξία για το παρόν αλλά και για το μέλλον
Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπειΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ τη θητεία της.Ενδεικτικό πάντως του γενικευμένου κλίματος απαισιοδοξίας είναι και το γεγονός ότι το 64,5% προεξοφλεί πως το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ! Κρας τεστ οι κάλπες της ΑΔΕΔΥ – 4η η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Κρας τεστ για την εκλογική δυναμική της γαλάζιας παράταξης αποτελούν οι εκλογές στην ΑΔΕΔΥ, όπου η ΝΔ πέτυχε σαρωτική νίκη για πρώτη φορά στα χρονικά.
Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη με 18 έδρες ενώ για 1 ψήφο έχασε την 19η έδρα. Δεύτερη ήρθε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, ακολουθεί η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και τέταρτη μόλις η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η νίκη της ΔΑΚΕ έχει έτι περαιτέρω σημασία καθώς πρώτευσε στις αρχαιρεσίες για την συνδικαλιστική οργάνωση της ΑΔΕΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων) παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί την ΝΔ ότι σχεδιάζει να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους όταν γίνει κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι έδρες των παρατάξεων:

ΔΑΚΕ (ΝΔ) 136-18 έδρες
ΔΑΣ (ΚΚΕ) 112 -15 έδρες
ΠΑΣΟΚ 106 -14 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 95 -13 έδρες
(Αριστεριστές) 70 -9 έδρες
(ΛΑΕ) 57 -8 έδρες
Ανατροπή (ανεξάρτητοι) 40 -6 έδρες
ΕΑΚ 13 -1έδρα
ΕΡΓΑΣ (αριστεριστές) 3 -0 έδρες




ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ. 
loading...


Loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας