Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΜΕΓΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!!! ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Π
ούτιν: Εδώ γίνεται σημαντικό έργο που αφορά την ηθική και τις αξίες – Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην αλληλεγγύη και την ειρήνη – «Φρούριο» η Αθωνική πολιτεία – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με μπλόκα κάθε 100 μέτρα




Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο (28/05/2016) η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο Άγιον Όρος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.





Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «άρρηκτους τους δεσμούς ανάμεσα στη Ρωσία και το Άγιον Όρος και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αυτές θα ενδυναμώνονται συνεχώς».



«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παίρνοντας τον λόγο, μετά την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας στις Καρυές.




Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε την Αθωνική Αδελφότητα για τη θερμή φιλοξενία που του επιφύλασσαν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στο Άγιο όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και αξίες».



Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,επισήμανε ότι «το Άγιον Όρος είναι κοιτίδα και λίκνο της Ορθοδοξίας».



Αμέσως μετά την Ιερά Κοινότητα, ο κ. Πούτιν αναχώρησε για την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται από χθες, Παρασκευή (27/05/2016) και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 16:30 στον λιμενίσκο της Δάφνης, όπου από εκεί ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να μεταβεί στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα για μια καθαρά προσωπική ολιγόωρη επίσκεψη.



Νωρίτερα, το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:15, η θαλαμηγός που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο έφτασε στη Δάφνη. Μαζί του στο σκάφος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Πούτιν και η συνοδεία του επιβιβάστηκαν στα θωρακισμένα τζιπ και από το λιμάνι κατευθύνθηκαν στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, όπου βρίσκεται το Πρωτάτο (το διοικητικό κέντρο της Αθωνικής Πολιτείας), για την επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρέμεινε στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στο Ναό του Πρωτάτου έγινε η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πούτιν έφτασε με δυσκολία στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, αφού δεκάδες μοναχοί είχαν συγκεντρωθεί για να τον συναντήσουν.

Στο συγκεκριμένο Ναό βρίσκεται η εικόνα του Άξιον Εστί.

Ο Ρώσος πρόεδρος μόλις μπήκε στο Ναό και τον υποδέχτηκαν οι ιερείς, άναψε ένα κερί και προσκύνησε την εικόνα του Άξιον Εστί.

Ο Πούτιν συναντήθηκε και με τον Εφραίμ

Ανάμεσα στις συναντήσεις και συνομιλίες που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, μία ήταν εκείνη που ξεχώρισε. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε θερμή χειραψία με τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα στη χώρα μας με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει τον Εφραίμ από την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιον Όρος, ενώ ο ηγούμενος είχε ταξιδέψει και στη Μόσχα, προσκεκλημένος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνομιλία τους διήρκεσε για αρκετή ώρα και μάλιστα μακριά από τα… αυτιά των περίεργων. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε ιδιωτικό επίπεδο με τον Εφραίμ, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το ευχαριστώ του Ρώσου προέδρου

«Στο Άγιον Όρος γίνεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τις ηθικές βάσεις και ηθικές αξίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της πανηγυρικής δοξολογίας στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.



Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε.



Η αντιφώνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν: «Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού.



Στο Άγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό.



Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Στην προσφώνησή του ο Άγιος Πρώτος, πατέρας Παύλος, από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τόνισε:

«Σήμερα, η ειρήνη γύρω μας δοκιμάζεται από την τρομοκρατία, τη διάλυση κρατών, τον θρησκευτικό φανατισμό και άλλα. Επιβάλλεται συνεπώς η συνεργασία των φιλειρηνικών λαών με σκοπό την επικράτηση της ειρήνης».



Ο Άγιος Πρώτος ευχήθηκε «καλή διαμονή έστω και προσωρινή» στον κ. Πούτιν και είπε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η κοινή βάση για τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας και πως η Ορθοδοξία είναι αυτή που βάζει εμπόδιο σε κάθε απόπειρα διατάραξης των καλών σχέσεων. Είπε ότι οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος είναι ένας ακατάλυτος δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες, και ότι στην ανάπτυξη των σχέσεων έχουν συμβάλει και οι Έλληνες Πόντιοι που έζησαν στη Ρωσία.



Αμέσως μετά τη δοξολογία, ο Ρώσος Πρόεδρος αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον υποδέχθηκε στα σκαλιά της ιεράς κοινότητας. Μαζί με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον υπουργό και τον υφυπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Γιάννη Αμανατίδη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, τον Άγιο Πρώτο, πατέρα Παύλο, και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία και ανέβηκαν στο Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα.



Το χρονικό της άφιξής του στο Άγιον Όρος

Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέχεια αναχώρησαν οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής, από όπου και μεταφέρθηκαν με σκάφος στο λιμάνι της Δάφνης και έπειτα στις Καρυές του Αγίου Όρους.





Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στο λιμάνι της Τρυπητής λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μέτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ήδη, από χθες βρίσκεται στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιο Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

makeleio.gr

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!